ms my en gb ar aa
  Staff Portal      MyPortal      kLMS      UIS-PEARL (Staff)      UIS-PEARL (Student)      COVID-19

Berita KUIS

Masai, Johor 16 Oktober 2023 – Bahagian Alumni UIS berkesempatan menziarahi salah seorang alumni UIS dari tahun 2008 iaitu Puan Nurul Aien Binti Nordin, Diploma Pengajian Syariah, Fakulti Syariah & Undang-Undang (FSU) yang diuji dengan suami kemalangan dan keadaan kesihatan bayinya yang berusia empat (4) bulan.

Ziarah Ukhuwah melibatkan Dr. Abdul Razif bin Zaini, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, En. Muhammad Subari Bin Ramli Timbalan Dekan (Hal Ehwal Pelajar & Alumni), FSU dan Bahagian Alumni UIS. Objektif utama aktiviti Ziarah Ukhuwah ini adalah bertujuan bagi menziarahi alumni KISDAR-KUIS-UIS yang ditimpa musibah dan memerlukan bantuan bagi meringankan beban mereka. Selain itu, ziarah ini adalah sebagai salah satu keprihatinan Bahagian Alumni UIS dalam memastikan jalinan dan jaringan hubungan baik dapat dikekalkan di antara alumni dan UIS.

Ziarah Ukhwah diakhiri dengan penyampaian bantuan makanan asas serta wang tunai yang turut disumbangkan oleh Fakulti Syariah & Undang-Undang, Masjid Al Azhar UIS, Yayasan UIS, Pengurusan UIS, Hayla Heejab, Alumni Sabah dan Alumni yang menyumbang melalui Tabung Dana Alumni.

Alhamdulillah, terima kasih kepada semua alumni KISDAR-KUIS-UIS yang menyumbang melalui Tabung Dana Alumni. Sumbangan anda amat bermakna dan dapat meringankan beban alumni yang memerlukan bantuan dan sokongan. Jom menyumbang melalui TABUNG DANA ALUMNI bagi tujuan manafaat kepada Alumni KUIS, pelajar KUIS, komuniti dan penyumbang. sumbangan boleh disalurkan melalui link https://toyyibpay.com/TABUNG-DANA-ALUMNI